Taxichauffeur uit Bergen op Zoom opgepakt voor ongeluk A9 met twee doden

3 januari 2019 om 12:11
De taxichauffeur veroorzaakte begin januari een dodelijk ongeluk op de A9
De taxichauffeur veroorzaakte begin januari een dodelijk ongeluk op de A9
Een 40-jarige taxichauffeur uit Bergen op Zoom is opgepakt omdat hij woensdagavond een dodelijk verkeersongeval heeft veroorzaakt op de snelweg A9 bij Badhoevedorp. Daarbij kwamen een vader (64) en dochter (33) uit Amsterdam om het leven. Tijdens een speekselproef op het politiebureau zijn bij de verdachte sporen van THC aangetroffen, een stof die in cannabis zit.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

De slachtoffers hadden iemand afgezet op Schiphol en waren op weg naar huis. Ze reden om kwart over acht vanaf de A4 over de invoegstrook naar de A9 toen de motor van hun auto ermee stopte. De wagen kwam stil te staan zonder verlichting. De beide slachtoffers stapten daarna uit de auto. 

Over de A9 kwam op dat moment de taxichauffeur uit Bergen op Zoom aangereden. Hij kon de stilstaande auto nog net ontwijken maar botste vol tegen beide slachtoffers. Ze overleden op de plek van het ongeluk.

De verdachte werd aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Hij moest een speekselproef ondergaan, waarbij THC (de werkzame stof in cannabis) werd aangetroffen. De taxichauffeur moest daarna een bloedproef ondergaan. Verder onderzoek moet uitwijzen in hoeverre de verdachte onder invloed van drugs was tijdens het ongeval. De verdachte is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...