Levensgevaarlijke situatie: illegale werkplaats met gevaarlijk explosief ontdekt in woonwijk

4 januari 2019 om 09:32
Omroep Brabant
Het gevonden vuurwerk (Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties)
Omroep Brabant
Het gevonden vuurwerk (Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties)
1/2 Het gevonden vuurwerk (Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties)
De politie heeft donderdagochtend in een schuur bij een huis in Eindhoven een werkplaats ontdekt waar gerommeld werd met zwaar illegaal vuurwerk. Wat er precies in de schuur aan de Otterstok werd gemaakt, is nog onbekend. Volgens de politie is er ruim 200 kilo illegaal zwaar vuurwerk in beslag genomen en leverde de werkplaats een levensgevaarlijke situatie voor de woonwijk op.
Profielfoto van Elise van den Elsen / Sandra Kagie
Geschreven door
Elise van den Elsen / Sandra Kagie

De bewoner van het huis en zijn zoon zijn aangehouden. Het gaat om mannen van 52 en 25 jaar. Zij zitten nog vast. "Er zullen nog diverse verhoren plaatsvinden en het onderzoekt loopt nog", laat een woordvoerder van de politie vrijdagochtend weten.  

In eerste instantie ging de politie naar de schuur bij het huis omdat er een gestolen fiets zou staan. Toen de agenten de schuur binnenliepen, zagen ze inderdaad de gestolen fiets staan. Een andere interessante vondst was een verzameling vuurwerk waarvan het kruit en flitspoeder verwijderd waren. Volgens de politie is het levensgevaarlijk om dit soort zwaar vuurwerk zelf open te maken. 

Flitspoeder
In de schuur werden mortieren, cobra's en lawinepijlen gevonden. In dat soort vuurwerk zit flitspoeder en dat is nog zwaarder dan zwart buskruit. Het poeder kan krachtige explosies veroorzaken. 

Wachten op privacy instellingen...

EOD ingeschakeld
De explosievenspecialist van de politie heeft na het ontdekken van de vuurwerkplaats de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...