Video

Bekende Bredase caféboot Spinola terug op zijn plaats

4 januari 2019 om 17:08
nl
Vrijdagmiddag meerde de bekende boot Spinola aan in de Bredase haven. De boot ligt weer langs de kade aan het Spanjaardsgat, de plaats waar hij sinds jaar en dag dienst deed als café. Nu moet er een cocktailbar komen.
Profielfoto van Guus Beenhakker
Geschreven door
Guus Beenhakker

Van die cocktailbar, die een hippe allure zal gaan krijgen, is nu nog weinig te zien. De ramen van de boot zijn nu nog dichtgetimmerd en een deel van het dek is afgedekt met oranje bouwzeil. Er moet nog veel gebeuren tot er met goed fatsoen gasten ontvangen kunnen worden.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Ondanks dit aanzicht is de boot toch vrij rigoureus opgeknapt. Dat dit nauwelijks zichtbaar is, komt doordat het nieuwe gedeelte volledig onder water zit. Het schip is namelijk naar een scheepswerf geweest voor een nieuwe bodem.

Vastgelegd
Een hijskraan tilde vrijdagmiddag de grote staanders waarmee de boot vastligt aan de bodem op zijn plek. Vervolgens werden de loopbruggen tussen het dek en de kade gelegd. De Spinola ligt er nu weer als vanouds.

De komende maanden worden gebruikt om de boot verder te verbouwen. Daarna vloeien de cocktails rijkelijk.

Onderhoud
In november maakte Omroep Brabant onderstaande reportage over het onderhoud aan de bodem van dit schip. Bekijk de video.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!