John F. ziet af van hoger beroep in zaak Linda van der Giesen

5 januari 2019 om 08:57
nl
John F. uit Zevenbergen ziet af van het hoger beroep in de zaak van Linda van der Giesen. Een woordvoerder van het gerechtshof in Den Bosch heeft dit zaterdag bevestigd. F. schoot in augustus 2015 zijn ex Linda dood op een parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. Hij werd hiervoor veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging. Het hoger beroep staat voor vrijdag 11 januari op de rol.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Volgens zijn advocaat Tom van Assendelft de Coningh heeft de verdediging een risicoafweging gemaakt en wil het geen hogere celstraf riskeren.

Stalking
Linda van der Giesen (28) werd in 2015 door haar ex doodgeschoten op de parkeerplaats van het ziekenhuis in Waalwijk, waar ze werkte. De moord kreeg veel aandacht, omdat de politie op de hoogte was van de hooglopende ruzie tussen de voormalige partners en wist dat John F. een pistool had aangeschaft. Met haar aangifte van bedreiging en stalking was niks gedaan en de politie moest na de moord diep door het stof.

Aansprakelijk
Een onafhankelijke commissie stelde al vast dat de politie een inschattingsfout had gemaakt. De Bredase advocaat Peter Schouten gaat namens Edwin Wangsakrama (de ex van Linda) nog wel de politie aansprakelijk stellen en een schadevergoeding eisen. 

Omdat het Openbaar Ministerie niet in hoger beroep ging tegen het vonnis, zal het hof de strafzaak tegen John F. vrijdag hoogstwaarschijnlijk niet behandelen. Zijn straf wordt dan definitief.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.