Video

'Spelen' in de duinen: zo bereidt Team De Rooy zich voor op de Dakar Rally

5 januari 2019 om 15:49
nl
Van 6 tot en met 17 januari staat in het Zuid-Amerikaanse Peru de 41e editie van de Dakar Rally op het programma. In Bloed, Zweet& Zand krijg je bij Omroep Brabant iedere dag een kijkje achter de schermen bij Team de Rooy.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De loodzware race gaat zondag echt van start. Het is dus de laatste kans voor de teams om de puntjes op de i te zetten. Bij het testen worden heel wat rondjes door het zand gereden. "We gaan de shakedown doen, dus even testen of alles goed afgesteld is", legt coureur Ton van Genugten uit.

Teamgenoot Maurik van den Heuvel heeft pen en papier in de buurt. Even kijken wat er nog aangepast moet worden. Het is voor de Brabander en zijn Argentijnse teamgenoot Frederico Villagra de eerste keer dat ze in de duinen rijden in een automaat. "Dat is even wennen", aldus Van den Heuvel.

Tekst gaat door onder de video

Van Genugten: "Fijn dat we even in de zandbak kunnen spelen. We bootsen een paar scenario’s na die we niet hopen mee te maken. Bijvoorbeeld kritieke toestanden met de ondergrond, dat je plots de banden moet aflaten."  Hij is blij om terug te zijn in de Peruaanse duinen. "Geweldig. Da’s mooi, intensief. Snelle gravel is ook gaaf om aan de kilometers te komen, maar in de duinen zie je het meest om je heen, dat is het spannendste."

"Ik heb goede ervaringen in Peru. Ik ben blij dat we hier rijden", vertelt Gerard de Rooy. "Ik ben hier in 2012 en 2013 met veel plezier geweest, de duinen vind ik leuk." De 38-jarige trucker won de Dakar Rally in 2012 en 2016 en heeft 31 etappezeges geboekt. Ook nu heeft hij grootse ambities, vertelt hij. "Ik ben hier om te winnen."

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...Kijk voor al het nieuws over de Dakar Rally op onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.