Video

PSV geen kampioen, voetbalvrouwen wel: de zes sportvoorspellingen voor 2019

6 januari 2019 om 15:01
nl
Geen kampioenschap voor PSV, maar wel een wereldtitel voor de Oranje Leeuwinnen. Deze voorspelling doet zelfverklaard 'helderweter en -voeler' Stef Freriks uit Heesch in het programma Sportlunch op Omroep Brabant radio. Dit doet hij als we hem vragen vooruit te blikken op het sportjaar 2019. Deze zes sportvoorspellingen doet hij.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

1. Wordt PSV kampioen?
"PSV gaat onderuit. Dat is mijn eerste gevoel", aldus Freriks, die naar eigen zeggen niks heeft met sport. Maar dus echt op zijn gevoel afgaat. En dat gevoel vertelt hem dat de Eindhovenaren dit jaar de platte kar niet tevoorschijn hoeven halen.

2. Wat gaan de Oranje vrouwenvoetbalsters doen?
"Winnaars", is het eerste dat bij me binnenkomt. Maar geeft Freriks toe, hij weet helemaal niet wat ze moeten gaan doen. Wanneer we hem vertellen dat ze een WK spelen dan is het hem meteen duidelijk. "Dan worden ze dus wereldkampioen."

 

3. Rijdt schaatsster Ireen Wüst een wereldrecord?
"Gaat haar niet lukken", antwoordt Freriks resoluut.

4. Steven Kruijswijk in de Tour, haalt hij het podium?
"Een derde plaats", dicht de waarzegger de wielrenner uit Nuenen toe. Maar dit wel in een 'bizarre Tour'. "De gele hesjes gaan de Tour kruisen", denkt hij. En dit gaat zorgen voor een niet-vlekkeloos verloop. Specifiek met betrekking tot Kruijswijk ziet hij een bocht naar rechts voor zich. En een vrij ernstig ongeluk. Kruijswijk kan echter opgelucht ademhalen: hij komt er volgens de 'heldervoeler' zonder kleerscheuren vanaf.

 

5. Haalt tennisster Kiki Bertens een Grand Slam-finale?
Dat ziet Freriks niet gebeuren. Sterker nog: "Ze raakt na paar wedstrijden geblesseerd." En daar is de tennisster uit Breda wel even zoet mee, voorspelt hij.

6. Wordt Max verstappen wereldkampioen in de F1?
Nee, de Limburger wordt derde, aldus Freriks.

    

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.