Geldautomaat opgeblazen in Bergen op Zoom, ramen uit huis overbuurman: 'Het was een enorme boem'

BERGEN OP ZOOM - Een geldautomaat van ABN AMRO aan de Zandstraat in Bergen op Zoom is zondagnacht kort voor vier uur opgeblazen. Volgens de politie is de plofkraak vermoedelijk door twee mannen gepleegd die daarna in de richting van de Sibeliusstraat zijn weggereden. Het is niet duidelijk of er geld is buitgemaakt.

Getuigen melden dat de daders mogelijk op een brommer ervandoor zijn gegaan. Een zoekactie in de omgeving leverde geen daders op. 

Grote schade
De schade aan het gebouw en de directe omgeving is groot. De klap was zo groot dat enkele geparkeerde auto's beschadigd raakten. Van het huis van de overbuurman Van der Vorst sneuvelden meerdere ruiten. Van der Vorst woont op vijftig meter afstand van de geldautomaat. Rond vier uur werd hij in zijn slaap opgeschrikt door de explosie. "Het huis schudde helemaal", vertelt hij aan Omroep Brabant. "Het is heel vervelend dit, want vijf ruiten van ons klassieke huis zijn kapot."

Glaszetter
Van der Vorst keek 'na de enorme boem' nog naar buiten, maar heeft de daders niet gezien. Hij heeft maandagochtend met de politie gesproken. Inmiddels is de glaszetter bezig om de ruiten te vervangen. 

Een explosievenverkenner is opgeroepen om onderzoek te doen. Ook de recherche is aanwezig om de plofkraak te onderzoeken. De geldautomaat is afgezet met lint. Meer over dit onderwerp:
PLOFKRAKEN BERGEN OP ZOOM