Ton van Genugten eindigt als tweede tijdens eerste etappe Dakar 2019 - Omroep Brabant
Video

Ton van Genugten eindigt als tweede tijdens eerste etappe Dakar 2019

7 januari 2019 om 16:21
nl
Geen Brabantse etappeoverwinning tijdens de eerste dag van Dakar 2019. Ton van Genugten kwam nog het dichtstbij, maar hij kwam uiteindelijk achttien seconden te kort voor de etappewinst. Gerard de Rooy werd vierde.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Tijdens de eerste etappe van deze jaargang moesten de auto’s en trucks later beginnen dan gepland was. Door een navigatiestoring konden de trucks pas ruim een uur later starten. Ondanks deze onverwachte wending, lukte het Team de Rooy wel om drie plekken te bemachtigen in de uiteindelijke dag top vijf bij de Truckers. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Van Genugten eindigde het best, ook al was hij tijdens de race niet te traceren. Uit het niets stoomde de trucker uit Eindhoven de top twee binnen. Het was uiteindelijk niet genoeg, aangezien de Rus Eduard Nikolaev de snelste was. Gerard de Rooy zette de vierde tijd neer. 

Truckers top vijf
Eduard Nikolaev 01:09:05
Ton van Genugten + 18 sec.
Federico Villagra + 53 sec
Gerard de Rooy + 01.44 min
Dmitry Sotnikov + 03.33 min

Maurik van den Heuvel en Janus van Kasteren waren deze eerste etappe goed voor een top twintig notering. Van den Heuvel klokte de achttiende tijd, Van Kasteren deed het net iets beter en werd zestiende. 

LEES OOK: Ton van Genugten tweede tijdens eerste etappe Dakar: 'Ben ik echt tevreden mee' [VIDEO]

Een paar uur eerder kwam Erik van Loon over de finish. Hij zette de uiteindelijke 27ste tijd neer, maar was daar wel tevreden mee. "Dakar is endurance, dus er komen nog veel kilometers,” zegt Van Loon. “We hebben geen risico genomen, maar willen de rally opbouwen", zo zegt Van Loon op zijn eigen website. "Het was een goede opwarmer voor het echte werk morgen. Gelukkig zitten we niet te ver naar voren, want dat kan ons morgen zomaar opbreken."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.