Skileraar voor dood achtergelaten: verdachten van mishandeling komen uit Brabant

8 januari 2019 om 19:54
nl
De nu 21-jarige Job uit Oldenzaal werd bijna een jaar geleden in het Oostenrijkse Kirchberg in Tirol het slachtoffer van een zware mishandeling. Hij had breuken in zijn bovenbeen en zwaar hoofdletsel. Kort daarna werd in Oostenrijk een groep van vier verdachten opgepakt. Nu blijkt dat de mannen (21 tot 25 jaar) uit Vinkel, Oss en Loosbroek komen.
Geschreven door

De politie pakt de zaak deze week nu weer op, omdat er nieuwe informatie uit Oostenrijk is gekomen. Er wordt met verschillende mensen gepraat. “Ook de vier Brabanders die eerder zijn opgepakt kunnen weer gehoord worden”, aldus de politie. 

In elkaar geslagen
Skileraar Job belandde op vrijdag 2 februari 2018 tijdens een avondje uit met vrienden in het centrum van Kirchberg in een vechtpartij. Zijn gezelschap kreeg in een bar ruzie met een stel Nederlandse toeristen, die daarom de kroeg worden uitgezet. Buiten was er opnieuw een confrontatie, maar op de promenade langs het water neemt een derde groep Nederlanders het voor hen op. Over en weer vallen klappen. 

Job wist in het tumult te ontkomen en na enige tijd leek de ruzie gesust. Maar  rond 1.00 's nachts werd Job zwaargewond op straat gevonden, met breuken in zijn bovenbeen en zwaar hoofdletsel.

Wachten op privacy instellingen...

 

Vrijgelaten maar nog steeds verdacht
De vier Brabanders werden in Oostenrijk al opgepakt voor deze mishandeling. De mannen uit Vinkel, Oss en Loosbroek werden kort daarna weer vrijgelaten en het onderzoek werd in de loop van 2018 overgedragen aan de recherche in Den Bosch. Die heeft de zaak nog altijd in onderzoek. 

De politie is op zoek naar de groep jongens die Job buiten te hulp schoot. "We zouden ze heel graag spreken omdat ze voor ons belangrijke getuigen kunnen zijn en doen daarom een beroep op wintersporters die op 3 februari 2018 op vakantie waren in Kirchberg in Tirol. Ze hebben mogelijk belangrijke informatie over wat er die avond gebeurd is. Wij willen benadrukken dat ze door ons als getuigen worden gezien en niet als verdachten.”

Met Job gaat het nog steeds niet goed. Hij ondervindt zowel lichamelijk als psychisch nog steeds de gevolgen van de mishandeling. Hij gaat twee keer per week naar de fystiotherapeut en kan waarschijnlijk nooit meer voetballen. Via de politie laat zijn vader weten: “Hij realiseert zich steeds vaker dat het maar een haar heeft gescheeld of hij zou er nu niet meer zijn geweest! Hij zal er overheen moeten komen en voor zichzelf de hele situatie een plekje moeten geven, hoe moeilijk dat ook is. Zoals Job zelf zegt zou een verklaring, excuus en gerechtigheid daaraan heel positief bijdragen.”

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.