Opnieuw aanhouding rellen NAC-Willem II, na bijna drie maanden zijn er 25 supporters opgepakt

9 januari 2019 om 13:44
nl
Bijna drie maanden na de supportersrellen bij de voetbalwedstrijd NAC Breda-Willem II heeft de politie opnieuw een arrestatie verricht. Het gaat om een 21-jarige man uit Made die verdacht wordt van betrokkenheid bij de rellen. In totaal ligt het aantal arrestaties daarmee nu op 25.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

 

Na afloop van de streekderby in Breda braken rellen uit. De mobiele eenheid en de bereden politie werden ingezet om vechtende supporters uit elkaar te houden. Het geweld keerde zich daarna tegen de politie. Twee agenten raakten lichtgewond toen ze geslagen werden met kettingen en broekriemen. 

Camerabeelden
Op de dag van de rellen werden al vijf verdachten gearresteerd. Een speciaal team van de politie heeft daarna veel camerabeelden van de incidenten bekeken en geanalyseerd. Vervolgens zijn nog eens twintig personen aangehouden in de leeftijd van 21 tot 44 jaar. Ze worden onder meer verdacht van openlijke geweldpleging, (zware) mishandeling en vernieling.

Een politiewoordvoerder liet eerder weten dat ook de rol van de Tilburgse supporters bij de rellen onderzocht gaat worden. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.