Kilo's wiet gevonden in ouderlijk huis van Yuri van Gelder

10 januari 2019 om 10:02
nl
De politie heeft woensdagmiddag 2,4 kilo gedroogde henneptoppen gevonden in het ouderlijk huis van turner Yuri van Gelder in Waalwijk. De wiet lag er te drogen op speciale rekken. Ook werd er een hennepkwekerij aangetroffen die niet meer in werking was. Er is niemand aangehouden, maar de drugs zijn in beslag genomen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De politie geeft nooit namen van verdachten, maar bevestigt dat de hennep op het adres in de Ds. Louwe Kooymanslaan in Waalwijk is gevonden. Dit is het huis waar de familie Van Gelder woont. Volgens de politie beslist de officier van justitie later over een eventuele straf. De gevonden hennep heeft een straatwaarde van duizenden euro's.

De politie kwam de hennep op het spoor door 'afwijkend stroomverbruik in de straat'. In het pand van Van Gelders ouder vond de politie naast het gedroogde wiet ook een hennepkwekerij. Deze was niet meer actief. Ook bij de buren werden hennepgerelateerde goederen gevonden.

Geen commentaar

In de Louwe Kooymanslaan laten maar weinig mensen iets los over de vondst van de hennep bij de familie Van Gelder. Niemand heeft iets gezien van de inval van de politie. De vader van Van Gelder stond kort een verslaggever te woord die hem tegenkwam in de straat. Maar hij wilde woensdagavond niet veel kwijt over de hennep die in zijn huis was gevonden. 

Yuri van Gelder was niet bereikbaar voor commentaar. Hij is opgegroeid in dit huis. maar woont niet meer bij zijn ouders. Zijn bedrijf staat nog wel op het adres van zijn ouders ingeschreven. De manager van de turner laat aan RTL Nieuws weten dat Yuri verrast is door het nieuws: "Hij weet hier niets van."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.