De droom van veel autofanaten: hier staan 150 oldtimers [FOTO'S]

10 januari 2019 om 16:32
nl
Het aantal oldtimers is afgelopen jaar toegenomen, en dan met name de Volkswagen Kever en de Citroën 2CV, oftewel de Lelijke Eend. Een groot deel van deze oldtimers staat in het dorp Zeeland in de gemeente Landerd. Daar heeft Jan Wijnakker namelijk een enorme collectie van ongeveer honderdvijftig oldtimers staan. Dat is al heel bijzonder, maar hij verhuurt ze ook nog eens als voor films.
Geschreven door

De vader van Jan is begonnen met verzamelen toen hij 16 jaar oud was. De collectie breidde uit en nu verhuurt hij iedere week wel zo’n vier auto’s voor films of reclamespotjes. Zo heeft hij een oldtimer verhuurd voor de film 'Zwartboek' en de politieserie Baantjer. Ook heeft zanger Frans Bauer een 'Grease-oldtimer' van Jan gehuurd voor verschillende optredens.

 

 

 

Het aantal oldtimers is het afgelopen jaar toegenomen met 2,1 procent ten opzichte van 2017. Op 31 december waren er 200.061 oldtimers. Mensen kopen meer oldtimers door de economische groei. Ze hebben daardoor meer geld te besteden voor een oldtimer. 

Daarnaast zijn mensen door de lage rente minder geneigd geld te sparen. In plaats daarvan geven ze geld uit aan zaken die later veel kunnen opleveren, zoals een oldtimer. 

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.