Video

Showvogels uit Helwijk zijn de mooiste van de wereld

10 januari 2019 om 19:41
nl
De Brabantse showvogels doen het goed op de wereldranglijst. Deze week is de Wereldtentoonstelling Mondial in Zwolle. Dat is het wereldkampioenschap voor de mooiste vogels. 25.000 vogels uit 24 landen doen mee en zeker vier vogels, gekweekt in Brabant, werden hier wereldkampioen.
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

Twee daarvan zijn gekweekt in Helwijk. Rinus den Hollander begon er ooit mee en de passie droeg hij over aan zijn twee zonen en schoondochter. Zoon Patrick en zijn geliefde Samantha vielen dit jaar in de prijzen. Hun karariki's werden door de jury als de mooiste van de wereld gevonden.

Strenge eisen
"We zijn er waanzinnig trots op want je wordt niet zo maar wereldkampioen", vertelt Samantha. "Ze moeten aan veel eisen voldoen om een bepaald aantal punten halen." Patrick vult aan: "Ze kijken bijvoorbeeld naar het formaat van de vogel, de veren en de kleur. Toen we het nieuws binnenkregen dat we goud hadden, geloofden we het eerst niet. Echt bizar."

Wachten op privacy instellingen...

Teamwork
Samatha kweekt de kakariki-wildkleur en Patrick de kakariki rood voorhoofd, geelzwart oog. Beide vogels kregen 94 van de 95 punten. Samantha: "Als je op zo’n show zulke punten krijgt, dan is dat geweldig. Daar doe je het voor.  Als gezin zijn we er eigenlijk het hele jaar mee bezig. Mijn schoonbroertje, mijn vriend, mijn schoonmoeder en schoonvader. We doen het met zijn allen."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.