Video

Hogere straf geëist in moordzaak Linda van der Giesen, twaalf jaar cel en tbs

11 januari 2019 om 17:59
nl
Tegen John F., die in 2015 in Waalwijk zijn ex-vriendin Linda van der Giesen uit Zevenbergen doodschoot, is bij het hof in Den Bosch twaalf jaar cel en tbs geëist. De eis is twee jaar hoger dan de straf die F. eerder van de rechtbank in Breda kreeg.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De man kreeg destijds tien jaar cel en tbs opgelegd.  F. ging tegen deze straf in hoger beroep. Later trok hij op het laatste moment zijn appèl in, maar het hof ging daar niet in mee. 

Weinig herinneren
De familie van Linda van der Giesen en haar ex, de vader van haar kind,  waren aanwezig bij de zitting.  F., die eigenlijk niet bij de zitting aanwezig wilde zijn, werd door justitie opgehaald uit de gevangenis in Middelburg. Het OM had nog wel wat vragen over de bewuste dag in 2015. F. gaf aan dat hij zich niet heel veel meer kan herinneren van die dag. 

Advocaat Peter Schouten wil dat Edwin Wangsakrama, de ex van Linda en vader van haar kind, een schadevergoeding van 35.000 euro krijgt. De man moet hun zoontje nu in zijn eentje opvoeden, betoogde Schouten. 

Levenslang
Na een korte schorsing ging de zitting verder en maakten de vader, zus en broer van Linda gebruik van hun spreekrecht. Ze omschreven haar als hun ‘sunshine', die het goede in de mensen zag en altijd voor iedereen klaarstond.’ De zus van Linda vond dat F. een levenslange gevangenisstraf heeft verdiend. “Ik heb ook levenslang. Mijn neefje vertellen dat hij z’n moeder nooit meer zou zien, was moeilijkste dat ik ooit heb moeten doen.”

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Parkeerplaats
Linda van der Giesen (28) werd in 2015 door haar ex doodgeschoten op de parkeerplaats van het ziekenhuis in Waalwijk, waar ze werkte. De moord kreeg veel aandacht, omdat de politie op de hoogte was van de hooglopende ruzie tussen de voormalige partners. Ook waren ze ervan op de hoogte dat John F. een pistool had aangeschaft. Met haar aangifte van bedreiging en stalking was niks gedaan en de politie moest na de moord diep door het stof.

 


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.