Video

Michiel Becx staakt Dakar: 'Het was onverantwoord, we hebben ook een vrouw en kinderen'

11 januari 2019 om 20:00
nl
Opgeven wilde Michiel Becx eigenlijk niet, maar toch deed hij het. De autocoureur uit Vessem staakte zijn Dakar tijdens de marathon. Vanaf zondag gaat hij weer verder, maar een medaille krijgt hij niet en om de prijzen kan hij niet meer strijden. Stoppen was een keuze die gemaakt werd met het verstand, niet met het gevoel.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

 

Cement met basterdsuiker
Het eerste probleem was de feshfesh, die Becx treffend weet te omschrijven in gesprek met verslaggever Twan Spierts. "We waren een stukje te ver gereden en kwamen in een soort van vijf miljoen kuub cement terecht. En daar leggen ze een heel dun laagje basterdsuiker overheen.  Ik wist niet eens dat het bestond." Hij reed er met honderd kilometer per uur recht in en kwam er niet zomaar uit. "We zijn een paar uur bezig geweest."

Het was eigenlijk het begin van het einde voor Becx en zijn navigator Edwin Kuijpers. De trammelant stapelde zich daarna alleen maar op. En het werd steeds later. Alle paden waren al kapot gereden, omdat alle auto's en vrachtwagens er al geweest waren. Voor onze auto was er geen doorkomen meer aan, het werd later en later."

Veiligheid
De auto van Becx rolde nog een keer op zijn dak, maar kwam gewoon 'op de pootjes terecht'. Bij het tweede deel van de  proef kwamen er al veel mensen terug, omdat ze niets wilden riskeren. "Dat wilden wij niet. We wilden het echt proberen. Maar het was pikkedonker. We zijn een keer in de greppel geschoten. Het was eigenlijk onverantwoord. We hebben allebei een vrouw en kinderen. Racen is leuk, maar veiligheid staat altijd bovenaan."

Bij de trucks en auto's mogen de uitvallers van de eerste week vanaf zondag weer meedoen. Niet om de prijzen, toch gaat Becx dan weer van start. Al is het maar voor de ervaring.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.