'Elk weekend wordt er geaasd op taxichauffeurs, om hen te bekeuren', taxichauffeurs Den Bosch boos - Omroep Brabant
Video

'Elk weekend wordt er geaasd op taxichauffeurs, om hen te bekeuren', taxichauffeurs Den Bosch boos

12 januari 2019 om 10:28
nl
De taxichauffeurs in Den Bosch zijn boos. Over hun standplaatsen, de hoeveelheid taxi's in de stad en de regels waaraan zij zich moeten houden. Na een woordenwisseling tussen taxichauffeurs en een handhaver van Stadstoezicht besloten de chauffeurs vrijdagavond en -nacht te staken en reden ze een tijd lang toeterend door de stad.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Een van onze collega's werd vrijdagavond onrechtmatig bekeurd", vertelt Turgut Cihanoglu. Hij voerde het woord namens de taxichauffeurs en benadrukte dat dit 'niet alleen iets is van vandaag'. "Elk weekend wordt er geaasd op taxichauffeurs, om bekeuringen uit te schrijven. Dat hebben wij al een paar keer aangekaart bij de Stichting Bossche Kwaliteitstaxi (SBK), maar dit helpt gewoon niet." 

Wachten op privacy instellingen...

'Alleen in Den Bosch'
Cihanoglu wijst erop dat de taxichauffeurs in Den Bosch in de weekenden slechts van elf uur 's avonds tot vijf uur 's ochtends op de taxistandplaatsen bij het station, de Visstraat en de Parade mogen staan. "Nergens anders in Nederland is er een taxistandplaats waar je slechts een bepaalde tijd mag staan. Alleen in Den Bosch."

Volgens hem zijn de huidige regels niet handig. "De uitgaansavonden in Den Bosch zijn donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Niet alleen vrijdag en zaterdag. Dus we hebben nog veel problemen op de donderdag- en zondagavonden, omdat we er dan helemaal niet mogen staan."

'Iedereen wordt toegelaten tot het SBK'
Een ander probleem is volgens hem dat 'iedereen wordt toegelaten tot het SBK als taxichauffeur'. "Dus komen er ieder kwartaal chauffeurs bij. Maar aan de standplaatsen wordt helemaal niets gedaan. Er worden geen extra plaatsen gecreëerd, maar er komen wel steeds auto's bij. Waar gaan die mensen allemaal staan? Staan ze ergens, dan worden ze bekeurd."

Wethouder Huib van Olden hoorde de boze taxichauffeurs vrijdagnacht toeteren en besloot te kijken wat er aan de hand was. "Ik heb hen aangehoord en ben met hen in gesprek gegaan. Ze gaven aan dat ze staakten. Dat is natuurlijk een beetje vervelend in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een hoop mensen willen dan gebruik maken van de taxi. Als er zoveel ophef is, is er altijd een reden om in gesprek te gaan. Als er iets schuurt, moeten we dat over en weer onder ogen zien. We hebben afgesproken dat ik hun problemen maandag met mijn collega's zal gaan bespreken. De staking was rond half drie voorbij en toen zijn ze weer gaan rijden."

Ook zaterdag en zondag rijden de taxi's bij het station weer gewoon. Het gesprek tussen de wethouder en de chauffeurs vindt waarschijnlijk maandagmiddag plaats. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.