Buurt Deurne flink geschrokken na autobranden: 'Misschien moeten we gaan patrouilleren in de wijk' - Omroep Brabant
Video

Buurt Deurne flink geschrokken na autobranden: 'Misschien moeten we gaan patrouilleren in de wijk'

12 januari 2019 om 13:12
nl
Bewoners van de Jeker en de Stijn Streuvelslaan in Deurne zijn flink geschrokken na de autobranden van vrijdagnacht. "Ik snap niet dat iemand zoiets doet..."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Aan de Jeker brandden twee auto's uit, in de Stijn Streuvelslaan één. De auto die in de Streuvelslaan verloren ging, was al op leeftijd. "Maar ik was er nog heel blij mee", vertelt de eigenaresse. 

'Dadelijk gebeurt er weer zoiets...'
Ze was wakker geworden van de knallen waarmee de brand gepaard ging. "Ik snap niet dat iemand zoiets doet", verzucht ze. 

Ze weet nog niet of ze een nieuwe auto gaat kopen. "Dadelijk gebeurt er weer zoiets..." 

Wachten op privacy instellingen...

Rumoer en knallen
Aan de Jeker woedde brand in een auto die geparkeerd was op een parkeerplaats naast een huis. Het vuur sloeg over naar een andere auto en naar de schutting van een huis en de tuin. 

"Ik lag in bed toen ik rumoer en knallen op straat hoorde", vertelt de vrouw van wie een van de uitgebrande auto's was. "Mijn eerste ingeving was: hoe is met het mijn buren? Dat vond ik het belangrijkste, een auto is tenslotte maar een auto...Maar de buren hadden hun huis al verlaten en waren naar een huis een paar deuren verderop gegaan." 

 

 

'Ik ben zo boos'
Het was in de nacht van dinsdag op woensdag en de nacht van woensdag op donderdag ook al raak in Deurne. Toen werden meerdere auto’s beschadigd in de wijken Koolhof en Heiakker. Er werden banden lek gestoken, buitenspiegels van auto’s geslagen en deuken in auto’s getrapt. 

Een man komt net zijn auto controleren. De achterband is slap. Al snel komt hij tot de conclusie: "Kapot gestoken. Ik ben zo boos! Nou moet ik voor een hoop geld twee banden wisselen en er zaten net nieuwe banden onder."

Bij een van zijn buurvrouwen was eerder deze week ook al een band lek gestoken. "Ja, vervelend. Ik heb geen idee wie hier plezier uit haalt of ze wel in de gaten hebben hoeveel mensen ze hiermee kwetsen of duperen." 

 

Patrouilleren

Het is schrikken dat er zoveel aan de hand is hier", vertelt een van de buurtbewoners.  "Je voelt je meteen een stuk minder veilig." Een man knikt: "Wij moeten allemaal beter op gaan letten. Misschien moeten we hier maar zelf gaan patrouilleren met een hoop mensen."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.