Zestig mensen opgesloten in McDonald's na steekpartij, politie houdt vijf jongens aan

13 januari 2019 om 09:41
Omroep Brabant
De politie sloot de McDonald's hermetisch af. (Foto: Jack Brekelmans)
Omroep Brabant
Op het Pieter Vreedeplein werd een bebloede jas gevonden.
Omroep Brabant
Alle bezoekers van de McDonald's werden gefouilleerd.
Omroep Brabant
Agenten doorzochten alle prullenbakken.
1/4 De politie sloot de McDonald's hermetisch af. (Foto: Jack Brekelmans)
De McDonald's op het Piusplein in het centrum van Tilburg werd zaterdagavond een uur lang hermetisch afgesloten door de politie na een steekpartij op het Pieter Vreedeplein. De vijf verdachten waren de fastfoodzaak ingevlucht. Ze hadden een 18-jarige man gestoken.

Niemand van de ongeveer zestig aanwezigen mocht de McDonald's uit. Volgens getuigen was de sfeer rond de zaak 'zeer grimmig'. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Vuilnisbakken overhoop gehaald
Agenten hielden mensen die kwamen kijken op afstand.

De verdachten werden door de politie uit de zaak gehaald. Het gaat om vijf jongens uit Tilburg - tussen de 15 en de 17 - en een 17-jarige jongen uit Boxtel. Alle vuilnisbakken in de McDonald's werden door agenten overhoop gehaald in de zoektocht naar het steekwapen. Ook werden alle gasten gefouilleerd. 

Wachten op privacy instellingen...

Jas onder het bloed
Het slachtoffer van de steekpartij - een 18-jarige Tilburger - is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Op het Pieter Vreedeplein lag een jas die onder het bloed zat.

De steekpartij werd rond elf uur gemeld. Volgens de melding was een groep van ongeveer twintig jongeren ruzie aan het zoeken. Dat gebeurde tijdens of na afloop van een concert van rapper Boef in concertzaal 013. Vermoedelijk volgde de steekpartij op die ruzie.

In een reactie bevestigt het management van 013 dat er na afloop van de show om tien uur 'enkele opstootjes zijn geweest'. Stewards van 013 hebben daarop de onruststokers buitengezet.


Wachten op privacy instellingen...