Video

Het ging al vaker bijna mis op veersteiger Vierlingsbeek, schipper pleit voor maatregelen

14 januari 2019 om 08:27
nl
De schipper van het veer tussen Vierlingsbeek en Bergen geeft maandagochtend aan dat het al vaker bijna is misgegaan op de veersteiger daar. Zondagavond ging het er vreselijk mis. Een auto met daarin een gezin uit Vierlingsbeek raakte te water. De moeder overleefde het ongeluk niet.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Volgens de schipper die deze maandagochtend de dienst vaart, niet de schipper die zondagavond werkte, was het zondagavond ontzettend slecht weer. Het regende heel hard. Mogelijk heeft dat meegespeeld, zegt hij tegen onze verslaggever die in Vierlingsbeek het veer nam naar Bergen (Limburg). 

En, zo geeft de schipper tegenover onze verslaggever aan: het ging al vaker bijna mis. Een slagboom of stoplichten op de veersteiger zouden volgens hem kunnen helpen. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

De veerpont tussen Vierlingsbeek en Bergen vaart maandag weer gewoon. 

Automoblisten die onze verslaggever ook spreekt op het veer, geven aan verbaasd te zijn dat juist een gezin uit Vierlingsbeek dit is overkomen. Ze geven aan dat eigenlijk iedereen uit Vierlingsbeek de situatie bij het veer kent.    

Wachten op privacy instellingen...

Een woordvoerder van de gemeente Boxmeer, waar Vierlingsbeek onder valt, geeft maandagochtend aan het te vroeg te vinden in te gaan op de vraag of de situatie op de veersteiger moet worden aangepast.   

Reactie VVN
Een woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland (VVN) laat weten dat de zogenoemde 'veerstoepen' bij pontjes over rivieren veiliger gemaakt zouden kunnen en moeten worden. Ze gaat niet in op de specifieke situatie in Vierlingsbeek of Bergen, maar in zijn algemeenheid geeft ze aan dat dit soort plekken overzichtelijker gemaakt moeten worden om te voorkomen dat mensen zomaar het water in kunnen rijden.

Ze noemt maatregelen als betere verlichting, slagbomen of drempels. Eind vorig jaar trok VVN al aan de bel over een betere beveiliging van dit soort plekken

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.