Weet jij alles van onze provincie? Test je kennis in de grote BrabantQuiz!

SON - De eerste aflevering van de BrabantQuiz is maandagavond te zien bij Omroep Brabant. In de quiz gaan we op zoek naar de grootste Brabantkenner. De kennis van de deelnemers wordt getest door presentator Christel de Laat. Elke kandidaat krijgt vier vragen om te bewijzen dat hij of zij Brabants slimste is. Ilse van Gestel uit Tilburg bijt maandagavond het spits af.

In de BrabantQuiz zoeken we de grootste Brabantkenner. Weet jij het antwoord op vragen als: hoe heet onze commissaris van de koning? En hoeveel inwoners telt onze provincie eigenlijk? De BrabantQuiz is iedere werkdag te zien bij Omroep Brabant. 

De Koekwaus
Iedere deelnemer krijgt vier vragen uit verschillende categorieën: geschiedenis, sport, muziek, bezienswaardigheden, bekende Brabanders en nog veel meer. Als kandidaat heb je zes seconden voor je antwoord. Twijfel je? Dan hebben we de ‘Koekwaus’ die kan worden ingezet als joker. Als je alle vragen goed hebt, kom je in de volgende uitzending terug. Net zolang tot je een fout antwoord geeft, dan ben je af en is de volgende kandidaat aan de beurt. 

Je score komt op de BrabantQuiz-ranglijst. Er worden vier competities gespeeld: winter, lente, zomer en herfst. Aan het eind van elke competitie hebben we een seizoenswinnaar. De afleveringen zijn iedere werkdag te zien bij Omroep Brabant om 17:55 uur, daarna worden ze ieder uur herhaald. Maandag 14 januari 2019, is de allereerste aflevering. 

Eerder testten we op straat al de kennis van de Brabander:

Meer over dit onderwerp:
BRABANTQUIZ OMROEP BRABANT TV-PROGRAMMA'S
Deel dit artikel: