Gerard de Rooy wint ook zevende etappe en komt dichterbij concurrentie in klassement

14 januari 2019 om 22:19
nl
Na de overwinning van zondag in etappe zes is het Gerard de Rooy uit Son ook gelukt om de zevende etappe te winnen. De trucker reed een groot gedeelte van de etappe eenzaam en alleen vooraan en maakte het gat met de Kamaz-rijders een stuk kleiner.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

De Rooy kwam na een 323 kilometer lange special na vier uur en 47 minuten over de finish. Zijn concurrenten van Kamaz deden daar wat langer over. Leider in het klassement, Eduard Nikolaev was ruim 34 minuten langzamer dan de trucker uit Son. Dmitry Sotnikov, de nummer twee in het klassement was ruim één uur en 25 minuten langzamer, waardoor De Rooy de Rus tot op de hielen genaderd is in het klassement. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

 

De achterstand op Nikolaev is daarentegen nog wel fiks. Federico Villagra werd vierde en behoudt daarmee ook zijn vierde plek in het algemeen klassement. Teamgenoten Maurik van den Heuvel en Ton van Genugten leken ook een goede etappe te rijden tot WP3. Van Genugten was toen nog de snelste, maar het duurde lang voor beide coureurs bij het volgende meetpunt aankwamen. Van den Heuvel zette uiteindelijk de vijfde tijd neer, op ruim 51 minuten achterstand op De Rooy. Ton van Genugten zette een zevende tijd neer. 

Van Loon
Voor autocoureur Erik van Loon zat er ook tijdens etappe zeven geen dagwinst in. Van Loon reed eigenlijk de gehele tijd rond de negentiende plek en daarom was het ook geen verrassing dat dat ook de eindklassering was van de autocoureur uit Reusel. Navigator Wouter Rosegaar maakte vandaag bekend te stoppen met Dakar 2019, na een ongeval in de etappe van zondag. 

Tekst gaat verder onder de Facebookpost.

Wachten op privacy instellingen...

Paul Spierings was maandag de snelste Brabantse motorrijder. Mark Tielemans, die voor het eerst meedoet aan Dakar en pas in september begon met rijden, werd verdienstelijk 42ste en doet het nog altijd goed in het kistklassement. 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.