Video

Tilburg treurt: publiekslieveling Fran Sol vertrekt per direct bij Willem II

15 januari 2019 om 09:31
nl
Publiekslieveling én sterspeler Fran Sol heeft Willem II per direct verlaten. De aanvaller tekent dinsdag een contract voor vijf jaar bij Dinamo Kiev.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

De Spanjaard vliegt dinsdagmiddag naar Oekraïne voor een medische keuring. De clubs, Willem II en Dinamo Kiev, zijn akkoord over een transfersom. De exacte hoogte daarvan wordt niet gecommuniceerd, maar het gaat vermoedelijk om een bedrag dat boven de 3 miljoen euro ligt. 

Sol speelde sinds de zomer van 2016 in Tilburg. Hij kwam tot 79 competitiewedstrijden voor de Tilburgse club en maakte daarin 39 doelpunten. 

De spits was ongekend populair bij de aanhang van Willem II. De fans liepen met hem weg vanwege zijn karakter en scoringsdrift.

Bekijk hieronder de reacties van enkele Tilburgse fans op het vertrek van de spits. De tekst gaat daarna verder.

Willem II hoopt op korte termijn een opvolger te presenteren. 

Fabian Eijkhout, Willem II-watcher namens Omroep Brabant, hoe kijk jij naar deze transfer?

"Het vertrek van Fran is een gemis voor Willem II, daar kun je niet omheen. Niet alleen vanwege zijn goals gaat de club hem missen, ook vanwege zijn persoonlijkheid. Zo'n speler is niet zomaar te vervangen."

Veel mensen vinden het transferbedrag van 3 miljoen euro niet zoveel. Wat vind jij?

"Zo'n bedrag kan een club als Willem II bijna niet weigeren. Ik zou ook niet weten wat een juiste prijs voor Sol zou zijn. Zes of zeven miljoen? Vergeet niet dat hij nog maar een contract voor anderhalf jaar had. Je hebt er niets aan een chagrijnige Sol bij de club te houden. Hij wilde graag naar Kiev. Dat merkte je aan alles."

Begrijp jij zijn keuze?

"Dinamo Kiev is een grote club in Europa. Ze spelen ieder jaar Europees voetbal en financieel maakt hij ongetwijfeld een klapper. Op basis van die punten begrijp ik de transfer wel. Kiev is ook al een tijdje in Sol geïnteresseerd. Ze zijn speciaal naar Nederland gekomen om hem te bekijken en in de zomer was er ook al belangstelling. Hij voelt zich daardoor gevleid."

Wat moet Willem II nu doen?

"Niet één, maar twee spitsen halen. Als Sol was gebleven, was er al de noodzaak om een extra aanvaller aan de selectie toe te voegen. Ik zou in ieder geval voor een spits gaan die er gelijk zondag tegen NAC staat. De vraag is alleen bij wie ze uitkomen. Ik vermoed een aanvaller uit het buitenland."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.