Video

Tilburg is populair onder de shoppers, populairder dan Breda en Eindhoven

15 januari 2019 om 19:39
nl
Stond Tilburg ooit nog wel eens bekend als een beetje saai en lelijk. Die tijd is voorbij, want de binnenstad van Tilburg is populair. Tenminste, volgens winkelplatform Shopkaart. Die maakte een top tien van populairste winkelgebieden en Tilburg staat daar zomaar op nummer vier.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

Shopkaart heeft gekeken op welke shopsteden het meest werd gezocht en welke winkelgebieden het best zijn bekeken. Op nummer één staat Utrecht, gevolgd door Den Haag, dan Amersfoort en op nummer vier staat dus zomaar onze Kruikenstad. Het is de snelste stijger, namelijk van nummer negen naar nummer vier. 

Verandering
Toegegeven, dit is misschien niet de beste graadmeter, maar toch kunnen we niet ontkennen dat de Tilburgse binnenstad afgelopen jaren in rap tempo is veranderd. En dat ziet ook het winkelend publiek. 

Bekijk de video en lees daarna verder. 

 

 

Toch is er ook wel wat kritiek van de Tilburgers. “Natuurlijk is het fijn dat alle grote ketens hier zitten, maar ik mis wel een beetje de kleine lokale winkels” aldus een winkelende meneer. 

Dwaalgebied
Maar daar is Marlon Maas van Stichting binnenstad management Tilburg het niet helemaal mee eens. “In het centrum zitten vaak ketens. Daar komen ook veel bezoekers op af. Maar je wilt natuurlijk ook zoveel mogelijk de authentieke lokale ondernemers in het hart houden. Maar we hebben hier juist een binnenstad met veel verschillende gebieden. Ik nodig de mensen uit eens in het dwaalgebied rond de Noordstraat en Nieuwlandstraat te gaan kijken."  


Breda doet het trouwens ook niet slecht bij de shoppers. Op het lijstje staat de stad op nummer vijf. Eindhoven is de hekkensluiter van de top 10. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.