Kiki Bertens onverwachts uitgeschakeld op Australian Open - Omroep Brabant

Kiki Bertens onverwachts uitgeschakeld op Australian Open

16 januari 2019 om 06:45
nl
Kiki Bertens (VI Images).
Kiki Bertens (VI Images).
Tennisster Kiki Bertens is woensdag onverwachts uitgeschakeld in de tweede ronde van vrouwentoernooi Australian Open. De Bredase verloor in drie sets van Anastasia Pavlyuchenkova.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

Het leek in de eerste set nog goed te gaan voor de 27-jarige Bertens, maar Pavlyuchenkova kwam sterk terug en won de partij. Bertens won de eerste set met 6-3 en verloor de tweede en derde set allebei met 3-6. 

De Russische Pavlyuchenkova is 44e van de wereld. Bertens is de nummer 9 van de wereld en de verwachtingen waren daarom hoog. Helaas eindigde het eerste Grand Slam-toernooi van 2019 voor haar in een teleurstelling.

Realistisch

Bertens was teleurgesteld in de afloop, maar tegelijk ook nuchter en realistisch. "In de tweede en derde set begon zij beter te spelen. Ze speelt heel aanvallend en ik vond het moeilijk haar spel te ontregelen."

De tennisster gaat nu direct naar huis. Normaal doet ze nog mee in het dubbelspel, maar die discipline laat ze dit jaar varen om optimaal te presteren in het enkelspel. "Dat is dan een voordeel. Ik heb extra dagen rust voor het volgende toernooi in Sint-Petersburg." Dat toernooi begint op 28 januari.

Vorig jaar

Vorig jaar haalde de Bredase de derde ronde op de Australian Open. Ze werd toen uitgeschakeld door Caroline Wozniacki, de latere winnares. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.