Vlucht vanaf Eindhoven maakt tussenlanding vanwege zieke passagier: ‘Vooral erg voor de mevrouw’ - Omroep Brabant

Vlucht vanaf Eindhoven maakt tussenlanding vanwege zieke passagier: ‘Vooral erg voor de mevrouw’

16 januari 2019 om 11:30
nl
Marlies van der Graaf uit Haghorst vertrok woensdagochtend vanaf Eindhoven Airport met drie anderen voor een ontspannende vakantie naar Gran Canaria. Die reis begon niet helemaal volgens planning toen het vliegtuig moest landen in Portugal omdat iemand onwel werd aan boord.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Het is toch wel schrikken, zo'n ongeplande tussenlanding. Maar Marlies maakt zich vooral zorgen om de zieke mevrouw, laat ze weten vanuit een stilstaand vliegtuig in Faro, Portugal. 

"De mevrouw had geen gevoel meer in haar arm en kon daarna niet meer op haar benen blijven staan. Er was een oproep gedaan voor medisch personeel aan boord, maar er was enkel een verpleegkundige", laat ze weten. 

Snel omgedraaid

"We waren net voorbij het vliegveld van Faro boven de oceaan, dus moesten we snel een bocht maken om te landen op Faro. Het medisch personeel stond klaar aan de grond en is nu bezig om de vrouw te onderzoeken", vertelt Marlies. 

"De noodlanding is niet vanwege technische redenen aan het toestel, dan zou het wel eng zijn. Nu is het vooral spannend voor de mevrouw in kwestie, ik hoop voor haar dat ze haar goed kunnen helpen en dat ze erbovenop komt." 

Het personeel van Transavia heeft heel erg goed en kalm gehandeld, vindt Marlies. "En de passagiers bleven rustig en respectvol zitten", laat ze nog weten.

Transavia-vlucht

Het gaat om vlucht HV 6365 die om zeven uur in de ochtend vertrok vanuit Eindhoven Airport en om halfelf had moeten landen op Las Palmas, Gran Canaria. Het vliegtuig stond ongeveer een uur stil in Faro en vertrok daarna naar de eindbestemming.  Transavia laat weten dat de betrokken passagier in Faro is overgedragen aan de medische hulpdiensten daar is achtergebleven samen met een medereiziger. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.