Video

Proficiat! Tiësto ziet Abraham (en is eigenlijk geen spat veranderd)

17 januari 2019 om 07:43
nl
Hij is de Godfather, de koning, keizer en admiraal van het Nederlandse plaatjesdraaiersgilde in één. De veteraan die de Nederlandse dance-industrie wereldwijd op de kaart zette. Tijs Verwest, die als dj Tiësto het leven van velen veranderde, viert vandaag zijn 50ste verjaardag. En toch veranderde de selfmade miljonair en superster uit de Bredase volksbuurt Tuinzigt zelf, zo op het oog, maar bar weinig.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Een blik op zijn sociale kanalen (Facebook: 19 miljoen volgers, Instagram: 5,9 miljoen) is een kijken naar een jongensdroom. Zijn mooie vrouw tussen alle andere mooie vrouwen, privéjets, peperdure sportauto’s, de allermooiste vakantiebestemmingen en natuurlijk publiek. Eindeloze zeeën van dansende liefhebbers. 

En de hoofdpersoon zelf? Die ziet er na al die slapeloze nachten en eindeloze reiskilometers bijna nog precies hetzelfde uit als al die jaren geleden. De #10yearchallenge, momenteel mateloos populair op social media, zou in Tijs’ geval min of meer uit twee dezelfde foto’s kunnen bestaan.  Oordeel zelf op basis van deze tijdlijn met hoogtepunten uit 50 jaar Tiësto.

Eind jaren ’80 – Spock Breda
De plek waar het allemaal begon; de kleine, zweterige, beroemde en inmiddels ter ziele gegane dansruimte in De Graanbeurs in Breda.

Wachten op privacy instellingen...

1999 - Innercity
Het optreden dat algemeen wordt gezien als de grote doorbraak van Tiësto bij het grote publiek.

 

Wachten op privacy instellingen...

2002 - Beste dj ter wereld
Stemmers van de door het Britse tijdschrift DJ Magazine georganiseerde verkiezingen roepen Verwest uit tot beste dj van de wereld. De Bredanaar zou die eretitel in 2003 en 2004 prolongeren.

2003 - Eerste stadionconcert
Tiësto krijgt de wereldprimeur om als eerste dj een stadionconcert te geven. Dat doet hij in de GelreDome in Arnhem.

2004 - Olympische Spelen en GelreDome
What a year. Tiësto wordt hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en opent in Athene als eerste dj aller tijden de openingsceremonie van de Olympische Spelen. En oh ja, pakt hij zijn derde (en laatste) titel als beste dj ter wereld.

 

 

2011  - Beste aller tijden
Honderdduizenden 'clubbers' brengen hun stem uit voor de verkiezingen van het tijdschrift Mixmag. De uitkomst laat zich raden: Tiësto wordt uitgeroepen tot beste dj aller tijden. 

2012 - Oeuvreprijs Breda
In zijn hometown krijgt hij tijdens de Cultuurnacht de Oeuvreprijs van Breda. 

2014 - Aquanura
Wellicht is het Efteling-publiek niet helemaal zijn doelgroep, maar ja, welke andere dj heeft zijn eigen watershow? Precies. 

2015 - Grammy
Zijn toch al uitpuilende prijzenkast moet ineens ruimte maken voor zijn grootste trofee van allemaal: een Grammy. Hij wint de Oscar van de muziek voor de remix van John Legends nummer All of Me.

2016 - Ereburger met Edison
Een Edison, de Nederlandse versie van de Grammy, kan niet uitblijven en in 2016 is het raak. 'In een veranderend danslandschap bevindt Tiësto zich al jaren aan de top', staat in het juryrapport. Verwest krijgt de Oeuvreprijs uitgereikt tijdens een uitzending van RTL Late Night. Ook wordt hij uitgeroepen tot ereburger van Breda. Moeder Verwest was natuurlijk zo trots als een pauw

 

2019 - The best ever?
Een van de recentste foto's die op zijn sociale kanalen zijn te vinden. 'Natuurlijk' in een club, omringd met strakke dames in nog strakke kleding en magnums champagne. Niet gek voor een Abraham. Proficiat. Enneh, what happens in Vegas... 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.