Video

De bijzondere vriendschap tussen hond Hugo en de 3-jarige Isabelle [VIDEO]

17 januari 2019 om 11:45
nl
Waar hond Hugo is, is de kleine Isabelle van drie jaar. Vanaf dag één zijn de twee onafscheidelijk. Het is een bijzondere vriendschap tussen de Staffordshire Bull Terriër en het meisje uit Etten-Leur, want ze doen alles samen. De oma van Isabelle fokt het ras en is blij om te zien dat de twee samen zo’n band hebben opgebouwd.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Samen winkelen, samen eten, samen naar school; er is niets dat de kleine Isabelle zonder hond Hugo doet. Zelfs als Isabelle naar het toilet gaat, gaat Hugo mee. Vijf keer per week is Isabelle met Hugo. Haar omgeving merkt ook dat de twee niet zonder elkaar kunnen. Er waren zelfs klachten binnengekomen over de hond op de school van Isabelle. Helaas mag Hugo nu niet meer mee. 

De oma van Isabelle plaatste een filmpje op Facebook waarin Isabelle ‘doktertje speelt’ met hond Hugo. Tot nu toe is de video al meer dan 20.000 keer bekeken. 


De oma van Isabelle zegt dat er een heel hechte vriendschap is ontstaan. “Toen ze nog in een ledikantje sliep, krabde Hugo al met zijn pootje door de spijlen om bij haar te komen. Nu heeft ze een peuterbedje en kan hij bij haar komen liggen”, vertelt oma. 

Negatieve verhalen over het ras
Hugo is nu acht maanden. “Toen Isabelle meeging om Hugo op te halen, was het al groot feest. Ze wees toen gelijk Hugo aan”, vertelt de oma. Sindsdien zegt ze telkens dat de hond van haar is, ook al is de hond officieel van haar oma. 

De oma van Isabelle heeft een kennel in Etten-Leur en fokt de Staffordshire Bull Terriërs. Ze legt uit dat ze vaak negatieve verhalen hoort over het ras, maar dat deze vriendschap laat zien dat die verhalen niet altijd negatief hoeven te zijn. “Hugo is ontzettend lief en geduldig met Isabelle, ook al is hij zo’n jonge pup. Als hij iets wil aanpakken van Isabelle, doet hij dat ook heel voorzichtig”, zegt oma. 

Hondenshow
In oktober heeft Isabelle voor het eerst meegedaan aan een hondenshow met Hugo. “Ik moest soms wel even helpen tijdens de hondenshow, maar dat wilde ze liever niet. Ze zei dat ze het makkelijk allemaal zelf kon”, zegt oma. “Maar het ging hartstikke goed. Dat wordt nog wat voor de toekomst: die twee gaan nog wel vaker shows doen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.