Taxichauffeur uit Bergen op Zoom die dodelijk ongeluk op A9 veroorzaakte was Uber-chauffeur

17 januari 2019 om 15:43
nl
De taxichauffeur uit Bergen op Zoom die op 3 januari een dodelijk ongeluk op de A9 veroorzaakte, was een chauffeur die reed voor Uber. Dat bevestigt een woordvoerster van de taxionderneming naar aanleiding van berichtgeving door Het Parool. Bij het ongeluk kwamen een vader (64) en dochter (33) uit Amsterdam om het leven.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Dat het om een Uber-chauffeur ging werd aan het licht gebracht door de website TaxiPro. Chauffeurs voerden via een berichtendienst namelijk gesprekken met elkaar over het ongeluk.

Thijs Emondts, manager van Uber Benelux, laat weten dat hij contact heeft met de politie. "We hebben onze hulp aangeboden bij hun onderzoek naar het ongeval."

Ongeval
De slachtoffers hadden iemand afgezet op Schiphol en waren op weg naar huis. Ze reden om kwart over acht vanaf de A4 over de invoegstrook naar de A9 toen de motor van hun auto ermee stopte. De wagen kwam stil te staan zonder verlichting. De beide slachtoffers stapten daarna uit de auto.

Over de A9 kwam op dat moment de taxichauffeur uit Bergen op Zoom aangereden. Hij kon de stilstaande auto nog net ontwijken maar botste vol tegen beide slachtoffers. Ze overleden op de plek van het ongeluk.

Drugsgebruik
Tijdens een speekselproef op het politiebureau zijn bij de verdachte sporen van THC aangetroffen, een stof die in cannabis zit. Onderzoek moet uitwijzen in hoeverre dit een rol speelde bij het ongeluk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.