Bevrijder Joe wordt 96 en Eindhoven feliciteert hem met een videoboodschap: 'Happy birthday!' - Omroep Brabant

Bevrijder Joe wordt 96 en Eindhoven feliciteert hem met een videoboodschap: 'Happy birthday!'

17 januari 2019 om 21:52
nl
Stichting 18 september heeft een speciale verjaardagsvideo gemaakt voor oorlogsveteraan Joe Cattini die donderdag 96 jaar werd. De jarige bevrijder kreeg een videoboodschap cadeau met felicitaties van verschillende mensen uit Eindhoven. En niet de minsten. Onder andere burgemeester John Jorritsma en directeur Toon Gerbrands van PSV spraken Joe toe.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Er is groots uitgepakt in de video. Zo feliciteert burgemeester Jorritsma de bevrijder en Gerbrands vertelt in de videoboodschap dat Joe wel eens bij PSV is geweest en feliciteert hem met zijn 96ste verjaardag. Leerlingen van verschillende scholen zongen Joe toe, net als een Eindhovens koor. 

Cadeaus en kaarten
Naast de verjaardagsvideo heeft Joe ook veel kaarten ontvangen vanuit Eindhoven en een speciale ‘Joe Cattini Kalender’ als cadeau.

Wachten op privacy instellingen...

Joe zat bij een Britse artillerie-eenheid. Hij deed mee aan de invasie in Normandië. Daarna vocht hij mee in operatie Market Garden vanaf 17 september 1944. Hij nam deel aan de beschietingen van Duitse stellingen onder Valkenswaard en later bij Veghel. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.