Achterkamertjespolitiek rond camping De Zwarte Bergen in Bergeijk, raadsleden stappen boos op

17 januari 2019 om 22:21
nl
De fractie van de Lokale Partij Bergeijk is donderdagavond opgestapt uit een besloten vergadering over de toekomst van camping de Zwarte Bergen. De vergadering was niet toegankelijk voor publiek en journalisten. Bovendien is de raadsleden geheimhouding opgelegd over wat er besproken is. De Lokale Partij Bergeijk hekelt de gang van zaken en spreekt van achterkamertjespolitiek. De gemeente Bergeijk zegt dat er geen sprake is van achterkamertjes en noemt de beschuldigingen onterecht.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

De toekomst van camping de Zwarte Bergen houdt de gemoederen behoorlijk bezig in Bergeijk. De huidige campinggasten zitten in onzekerheid over hoe lang ze er nog kunnen verblijven. De nieuwe eigenaar wil met de camping stoppen en er honderden arbeidsmigranten gaan huisvesten. Dat idee stuit op veel weerstand bij de bevolking. 

 

Wachten op privacy instellingen...

Onbeschoft

Raadslid Bart Verhagen van de Lokale Partij heeft geen goed woord over voor de gang van zaken. Hij spreekt van achterkamertjes en geheimzinnig gedoe: "Vooral richting de burger vind ik dit buitengewoon onbeschoft, dit moeten we eigenlijk niet laten gebeuren. Dit is ook een duidelijk signaal van ons aan andere raadsleden, doe het gewoon transparant en doe het eerlijk."

Verhagen zegt dat hij nog begrip zou hebben gehad voor beslotenheid en geheimhouding als het over cijfers was gegaan: "Maar ons is geheimhouding opgelegd over het dossier Zwarte Bergen." Hoe het verder gaat met de camping blijft voorlopig nog onduidelijk. 

Geen achterkamertjes

In een reactie laat de gemeente Bergeijk weten dat slecht één onderdeel van de vergadering onder geheimhouding was. Het ging om het bespreken van vertrouwelijke informatie over de bedrijfsvoering. De geheimhouding voldeed aan de eisen die de wet openbaarheid van bestuur daaraan stelt. De gemeente stelt nadrukkelijk dat er in de vergadering niets is besloten. En hekelt de termen fakenieuws en achterkamertjespolitiek die Bart Verhagen gebruikt. Ook zegt een gemeentewoordvoerder dat niet de hele fractie van de Lokale Partij Bergeijk is opgestapt. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.