Kleindochter van bevrijder Joe bedankt 'the wonderful people of Eindhoven' voor verjaardagsvideo - Omroep Brabant

Kleindochter van bevrijder Joe bedankt 'the wonderful people of Eindhoven' voor verjaardagsvideo

18 januari 2019 om 09:33
nl
De familie van de Engelse bevrijder Joe Cattini is dolblij met de verjaardagsvideo die inwoners van Eindhoven hebben gemaakt voor zijn verjaardag. Joe werd 96 jaar oud donderdag en onder andere burgemeester Jorritsma had een speciale boodschap voor de oorlogsheld. "The people of Eindhoven are wonderful!"
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door
Roxanne Hazenberg

Joe kon donderdag 96 kaarsjes uitblazen op zijn verjaardagstaart. "De geweldige mensen van Eindhoven, onder wie de burgemeester, hebben deze video gemaakt voor de verjaardag van mijn grootvader", laat Sarah Burr, de kleindochter van Joe weten. "It's amazing!" 

Er is groots uitgepakt in de video. Zo feliciteert burgemeester Jorritsma de bevrijder. "Beste Joe, dit is je vriend, de burgemeester van Eindhoven", vertelt hij. "Allereerst gefeliciteerd met je verjaardag. Eindhoven eert je met deze video. Veel plezier!" Toon Gerbrands, directeur van PSV, vertelt in de videoboodschap dat Joe wel eens bij PSV is geweest en feliciteert hem ook. De leerlingen van verschillende scholen zongen Joe toe, net als een Eindhovens koor. 

Cadeaus en kaarten
Naast de verjaardagsvideo heeft Joe ook veel kaarten ontvangen vanuit Eindhoven en een speciale ‘Joe Cattini Kalender’ als cadeau.

Wachten op privacy instellingen...

Joe zat bij een Britse artillerie-eenheid. Hij deed mee aan de invasie in Normandië. Daarna vocht hij mee in operatie Market Garden vanaf 17 september 1944. Hij nam deel aan de beschietingen van Duitse stellingen onder Valkenswaard en later bij Veghel. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.