Brrrrrr..... Wordt het nog écht winter? Nachtvorst van -8 komt eraan

18 januari 2019 om 18:41
nl
Goed nieuws voor wie dacht: waar blijft die winter nu? Het wordt de komende dagen en nachten een flink stuk kouder. "In de nacht van zondag op maandag kan het wel -8 worden", vertelt weerman Jordi Bloem van weer.nl. Op dinsdag is er zelfs kans op sneeuw.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Het is tot nu toe een vrij zachte winter geweest, maar daar lijkt dit weekend in ieder geval een einde aan te komen. Aankomende nacht gaat het in heel Brabant 4 tot 5 graden vriezen. En in de nacht van zaterdag op zondag zelfs nog een graadje meer. "Zondag overdag wordt het glorieus winterweer met een zonnetje", aldus de weerman.

-11 aan de grond
De echte kou komt pas maandagnacht met 8 graden vorst. "Maar aan de grond, dus op het niveau van de ijsbanen, gaat het zondag op maandag echt streng vriezen. Dan kun je denken aan -10 en -11", vertelt Bloem.

Lees verder onder de tweet

Wachten op privacy instellingen...

 

Sneeuw op dinsdag?
Wie minder van de kou is, maar wel gek op sneeuw, komt dinsdag mogelijk aan z'n trekken. "Er kan dinsdag een sneeuwgebied over een groot deel van Brabant trekken. En dat is dan niet even een buitje maar echt een gebied waar lange tijd sneeuw uit komt. Er kan dan toch een paar centimeter sneeuw op straat blijven liggen." 

Toch houdt hij wel een kleine slag om de arm: "Nu, op vrijdag, is de kans veertig procent dat dit ook daadwerkelijk gaat plaatsvinden."

'Overdag onder nul'
Wie echt helemaal gek is van ijskoude winters moet nu even verder lezen (wie de winter haat, kan hier beter stoppen). Eind volgende week kan het nog kouder worden. "Dan kunnen de temperaturen ook overdag onder nul blijven. Dus voor de échte winterliefhebber kan het nog erg interessant worden", aldus Bloem. Pas na het weekend wordt duidelijk of het ook echt zo koud gaat worden.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!