Video

De Deurzakkers doen het licht na 44 jaar uit, maar ze gaan wel gewoon door

19 januari 2019 om 17:29
nl
'Zak eens lekker door' en 'Het feest kan beginnen': bij het horen van de titels weet de gemiddelde Brabander wel dat het over De Deurzakkers gaat. Willem van Schijndel en Clemens van Bracht zijn twee Brabantse grootheden in de carnavalsmuziek. Sinds 1975 zijn ze bezig en dat betekent dat dit hun 44e jaar is. Een bijzonder jubileum. En dat willen de twee iconen het liefste vieren met een dikke nummer 1-hit.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

"Ja, natuurlijk willen we een nummer 1-hit”, vertelt Clemens. “Maar het is niet dat we daar alles voor doen. Als je er naar op zoek gaat, dan komt het niet. Het is vaak ook een beetje toeval.”

Wij doen het licht wel uit
Toch heeft de nieuwe single 'Wij doen het licht wel uit' hitpotentie. “Het voelt wel echt goed”, aldus Willem. “Toen we hem voor het eerst hoorden, dachten we allebei: dit wordt hem. We zijn nu een paar dagen in de studio bezig bij Hans Aalbers en iedere keer komt er weer iets bij dat het beter maakt. Het is hetzelfde gevoel als in de jaren tachtig."

Bekijk hier de video van de opnames van de single en lees daarna verder.


Aalbers kent de mannen al heel lang en nam al veel platen op voor De Deurzakkers. "Het is eigenlijk een traditioneel carnavalsliedje, maar het heeft wel de sound van 2019. Het moet natuurlijk herkenbaar zijn. En het moet een oorwurm zijn, dus als je naar buiten loopt dat je het dan eigenlijk nog de hele tijd hoort. En dit nummer heeft het allemaal."

Hossen op de Markt
Dat 44e jaar laten ze niet zomaar voorbij gaan. Ze vieren hun carnavalsjubileum eigenlijk in Breda op zondag tijdens carnaval. Het populaire Bredase carnavalsevenement Hossen op de Markt zet de heren in de schijnwerpers tijdens een twee uur durende show. En ook dan zullen weer duizenden mensen hossen en nog even doorzakken op de nummers van de twee carnavalsiconen. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.