De Pul in Uden verkozen tot beste poppodium van Nederland: 'Ongelooflijk trots'

19 januari 2019 om 20:19
nl
Poppodium de Pul in Uden is zaterdagavond verkozen tot beste poppodium van Nederland. Dat werd bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de 'IJzeren Podiumdieren 2018' in Groningen. Frens Frijns, directeur van 013 in Tilburg, viel ook in de prijzen. Hij werd gekozen tot 'beste directeur'.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). Dit gebeurt in de categorieën ‘beste marketeer’, ‘beste programmeur’, ‘beste directeur’, ‘beste festival’ en ‘beste podium.’ 

Dit jaar vond de uitreiking plaats in Groningen. Een flink ritje naar het noorden des lands, maar dan heb je ook wat. De prijzen werden uitgereikt door de minister van Onderwijs, Cultuur en Welzijn, Ingrid van Engelshoven.

Beste podium
Bij de uitreiking werd De Pul door de jury onder andere geroemd om de aandacht voor 'duurzaamheid' en 'gastvrijheid'. “De Pul is een niet weg te denken en belangwekkend onderdeel van het Nederlandse clubcircuit. En dat op een niet per se voor de hand liggende plek.” De Pul bestond vorige maand precies 50 jaar

Het poppodium laat in een reactie op Twitter weten 'ongelooflijk trots' te zijn op de prijs. 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Beste directeur
Eindhovenaar Frens Frijns mocht als tweede Brabander een prijs in ontvangst nemen voor zijn werk als directeur bij 013 in Tilburg. “Deze cultureel ondernemer is toonaangevend in de stad. Hij is altijd gemotiveerd, vastberaden en onafhankelijk, gepassioneerd zonder focus te verliezen, een flexibele, motiverende leider, een ‘kansen grijper’ pur sang”, zo leest de motivatie van de jury.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.