Marianne Vos wint wereldbeker veldrijden

20 januari 2019 om 15:08
nl
Marianne Vos veroverde in haar rijke wielercarrière zeven keer de wereldtitel veldrijden, maar de wereldbeker ontbrak nog op haar palmares. Die prijs heeft ze nu ook te pakken. De renster uit Babyloniënbroek won in het Franse Pontchâteau de achtste en voorlaatste wedstrijd uit de cyclus en stelde met die zege de wereldbeker veilig.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Het kon al bijna niet meer misgaan voor Vos. Door de afmelding van de Belgische Sanne Cant volstond in Pontchâteau een plek in de top vier om de wereldbeker te veroveren. 

Ze reed vanaf de eerste ronde attent mee voorin en sloeg toe in de laatste ronde. Toen reed ze weg van haar laatste concurrent Denise Betsema. Vos won, Betsema werd tweede en Maud Kaptheijns uit Westerhoven maakte er op de derde plaats een volledig Nederlands podium van.

Vos boekt haar vierde overwinning in een wedstrijd om de wereldbeker. De 31-jarige allrounder won deze winter ook in Waterloo, Bern en Heusden-Zolder.

Wachten op privacy instellingen...

'Deze had ik nog niet'

"De wereldbeker winnen was voor het seizoen geen doel, maar het werd er wel één", zei Vos na de winst. "In aanloop naar vandaag was ik er niet veel mee bezig, ik wilde hier gewoon goed presteren. Maar het winnen van het klassement hier is wel leuk, ik had deze prijs nog niet."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!