Sneeuw op komst, maar pas na de dinsdagochtendspits: 'Een meevaller'

EINDHOVEN - Het gaat dinsdag sneeuwen in Brabant. “Pas na de dinsdagochtendspits. Een meevaller dus”, zo benadrukt weervrouw Grieta Spannenburg van weer.nl. Qua hoeveelheid sneeuw zal het volgens haar wel meevallen. “We houden rekening met één tot drie centimeter”, zegt ze.

De sneeuw komt dinsdag rond tien uur vanuit het westen onze provincie binnen en trekt vervolgens langzaam naar het oosten. “Het sneeuwfront wordt tegengehouden door een matige zuidoostenwind. Dat betekent dat we tot vier uur dinsdagmiddag te maken hebben met een langzaam verder trekkend sneeuwfront”, legt Spannenburg uit.

 

Ook voor de dinsdagavondspits voorziet Spannenburg niet echt problemen door de sneeuw, omdat de hoeveelheid volgens haar meevalt. De sneeuw die dinsdag verwacht wordt, doet de weervrouw denken aan 16 december toen er ook sprake was van lichte sneeuw. Voor de verdere week verwacht ze overigens geen sneeuw meer. 

Ergste kou gehad
De ergste kou hebben we volgens de weervrouw voor deze week waarschijnlijk gehad. “Vannacht was het het koudst”, zegt ze. In onze provincie werd het ruim negen graden onder nul. De komende nachten is er sprake van meer bewolking waardoor de temperatuur wat minder ver onder nul zal uitkomen dan in de nacht van zondag op maandag. 

 

In de nacht naar dinsdag zal de temperatuur ergens tussen de -3 en -5 graden uitkomen. 

Sta jij al op natuurijs? Of heb je al geschaatst? Mail je foto naar internet@omroepbrabant.nl!
Meer over dit onderwerp:
WEER SNEEUW WEER.NL WINTER KOUDE
Deel dit artikel: