Agenten lossen drie waarschuwingsschoten in Waalwijk als agressieve man drie agenten slaat met stok

21 januari 2019 om 13:53
nl
Agenten hebben drie waarschuwingsschoten gelost in de Margrietstraat in Waalwijk bij de aanhouding van een agressieve 30-jarige man. Drie agenten raakten lichtgewond door de man.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De man zou met een stok op drie auto's hebben geslagen in de Stationsstraat. Kort daarna richtte de man zijn agressie op de agenten. Die wisten uiteindelijk de man te overmeesteren en aan te houden in Margrietstraat. Daarbij raakten de drie agenten gewond. 

Pepperspray
Volgens een politiewoordvoerder zagen twee agenten in opleiding dat de man met een stok op auto's sloeg. De agenten riepen de hulp in van surveillerende collega's. De man ging daarop de agenten met de stok te lijf.  Ook schopte hij de agenten.  De in het nauw gedreven agenten gebruikten hun wapenstok, pepperspray en losten de waarschuwingsschoten. 

Tijdens het tumult sprong de verdachte nog op de motorkap van een tegemoetkomende auto en probeerde tevergeefs de bestuurster uit haar auto te trekken. De politie roept de vrouw op zich te melden. 

Twee agenten liepen letsel op in het gezicht. Een derde agent raakte gewond aan zijn enkel en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. 

Het is niet duidelijk waarom de man zo agressief was. Hij zit nog vast. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.