Asbestdeeltjes na brand mogelijk in Osse tuinen terechtgekomen

21 januari 2019 om 15:36
nl
In de tuin van veertien huizen aan de Orion en de Saturnusstraat in Oss is maandagmorgen mogelijk asbest terecht gekomen. Het spul kan kanker verwekken. Het asbest kwam vrij bij een brand, die rond half twaalf uitbrak in een garagebox achter een huis aan de Saturnusstraat. De gemeente adviseert de asbestdeeltjes niet aan te raken ('dan is er geen gevaar voor uw gezondheid') en ervoor te zorgen dat huisdieren niet in de tuin komen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Dit staat in een brief die de gedupeerde omwonenden van de gemeente hebben ontvangen. Hierin staat ook dat de gemeente het asbest van het wegdek, de stoep en uit groenvoorzieningen laat weghalen. Voor het opruimen van de asbest in de tuin moet de verzekeringsmaatschappij worden ingeschakeld, zo staat eveneens in de brief. Maandagavond waren mannen in witte pakken de schuurtjes en tuinen aan het schoonmaken.

Niemand gewond
De brand begon dus in een garagebox en sloeg daarna over naar een andere opslagruimte. Beide boxen brandden uit. Op één van die garageboxen lagen golfplaten. Daar zat het asbest in, die zich door de brand kon verspreiden, zo meldt een woordvoerster van de brandweer. Er raakte niemand gewond, wel ontstond er snel een grote rookontwikkeling.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!