Video

Peuter (2) en tiener (15) gewond bij schietpartij in Helmond, verdachte aangehouden

21 januari 2019 om 15:52
nl
In een winkelcentrum aan de Molenstraat in Helmond zijn maandagmiddag rond half vier schoten gelost. Volgens de politie raakten daarbij twee toevallige omstanders gewond: een peuter van twee en een tiener van 15 werden geraakt door een kogel. Een achterruit van een auto is kapot en de inzittenden zijn gevlucht. Een verdachte, die na het incident hard wegreed, is aangehouden. Het gaat om een 23-jarige Helmonder..
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door


De peuter van twee zat bij haar moeder achterop de fiets en raakte gewond aan haar been. De tiener van vijftien raakte gewond aan haar arm. Beiden werden geraakt door een kogel. "Ik ben ervan geschrokken dat onschuldige mensen slachtoffer worden van de schietpartij", aldus de burgemeester van Helmond Elly Blanksma-van den Heuvel.

Vuurwerk

"Ik hoorde vier knallen achter elkaar maar dacht in eerste instantie dat het om vuurwerk ging", vertelt een buurtbewoonster. Ze was, op het moment van de schietpartij, thuis een film aan het kijken. "Kort daarna hoorde ik een jong kind hard schreeuwen maar ik had nog steeds niet door dat er geschoten was. Nu dringt het allemaal tot mij door en komt het toch ineens heel dichtbij. Voor hetzelfde geld had mijn buurvrouw bijvoorbeeld op dat fietspad gelopen... " 

In de Molenstraat trof de politie een auto aan waarvan de achterruit kapot is. Het voertuig, een twintig jaar oude grijze Golf, had geen APK meer en was dus niet verzekerd. De inzittenden van de auto sloegen na de schietpartij op de vlucht, net als een groene Opel Astra. Die auto is door de politie teruggevonden op de Wolfstraat in Helmond. Een verdachte werd korte tijd later aangehouden op het Doorneind in Helmond. 

Het 15-jarige meisje is inmiddels weer thuis. De tweejarige peuter ligt nog wel in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!