Nikki's leven werd een hel na publicatie van pikant filmpje, hacker uit Den Bosch krijgt celstraf

21 januari 2019 om 22:22
nl
Hacker Ricardo van der S. uit Den Bosch is door de rechtbank in Noord-Holland veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Van der S. is veroordeeld voor hacken, diefstal, oplichting en witwassen. Met name het stelen en online zetten van een pikant filmpje van Nikki Lee Janssen en het afpersen van deze jonge vrouw uit Medemblik, woog zwaar voor de rechtbank.
Geschreven door

Met de veroordeling van de Bosschenaar wordt voor Nikki Lee Janssen een jaren durende strijd afgesloten, zo vertelt ze voor de camera van Noord Holland Nieuws. Het 'stelen' en online zetten van een pikant filmpje gooide het leven van Nikki compleet overhoop. Van der S. zette het filmpje online, omdat ze weigerde geld aan hem te betalen. De video werd in korte tijd door 900.000 mensen bekeken. 

De hel van online shaming
De impact hiervan op het leven en de gemoedstoestand van Nikki waren groot. Maar in juni 2018 nam ze revanche. Met de publicatie van haar boek 'Niet van iedereen', waarin ze schrijft over de 'hel' van online shaming

Ook was en is de zaak volop in het nieuws. In RTL Boulevard liet Peter R. de Vries maandagavond weten het 'een passende straf te vinden omdat Van der S. het leven van Nikki Lee Janssen, puur uit winstbejag, overhoop heeft gegooid'. De rechtbank heeft Nikki Lee Janssen een schadevergoeding van 6.000 euro toegekend.

Daarnaast is Van der S. veroordeeld voor het hacken van Wehkamp en Bol.com-accounts van 23 personen. Via deze accounts bestelde hij dure spullen om deze vervolgens weer te verkopen. Van der S. verstuurde per dag duizenden mailtjes naar mensen om ze te verleiden op een link naar een nepwebsite van Bol.com of Wehkamp te klikken. Mensen die erin trapten werden opgelicht. 

Proeftijd
De rechtbank vindt dat de ernst van alle feiten, en met name wat Nikki Lee Janssen is aangedaan, een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twintig maanden rechtvaardigt. Dit was ook de eis van van de officier van justitie. Na zijn gevangenisstraf moet Van der S. zich tijdens een proeftijd aan allerlei voorwaarden houden, zoals inzicht geven in zijn computer- en internetgedrag en meewerken aan schuldhulpverlening. Dit alles onder toezicht van de reclassering.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.