Minder treinen vanwege sneeuw, problemen op de weg blijven vooralsnog uit

22 januari 2019 om 06:27
nl
Met de trein deze dinsdag op pad? Ga dan extra vroeg weg. Er rijden namelijk minder treinen dan op een gewone werkdag. Vanwege de verwachte sneeuw past de NS de dienstregeling aan. Rijkswaterstaat waarschuwt voor problemen op de weg, al blijven die problemen vooralsnog uit.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Op de meeste plekken rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Volgens een zegsman van de NS blijft tachtig procent van de treinen rijden. "NS en ProRail nemen het zekere voor het onzekere en passen de dienstregeling aan, waardoor er meer ruimte moet ontstaan om eventuele problemen op te lossen."

Wachten op privacy instellingen...

Code geel

Ook weggebruikers moeten rekening houden met gladheid en sneeuw, waarschuwt Rijkswaterstaat. De dienst verwacht een normale tot iets drukkere ochtendspits, aangezien er vanuit het zuidwesten in de loop van de ochtend lichte sneeuw over het land trekt.

De eerste neerslag viel rond halftien in het zuidwesten van Brabant. Het sneeuwgebied trekt langzaam naar het oosten, waar vanaf het middaguur de eerste sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen. Er zou één tot drie centimeter kunnen vallen en de temperatuur zal uiteindelijk bij twee graden blijven steken. Het KNMI heeft code geel afgegeven.

Wachten op privacy instellingen...




Er worden vanaf vijf uur dinsdagochtend 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers ingezet om de snelwegen continu sneeuwvrij te houden. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.