Michael van Gerwen uitgeroepen tot darter van het jaar tijdens PDC-gala in Londen

LONDEN - Michael van Gerwen is maandagavond bij de jaarlijkse uitreiking van de PDC Awards uitgeroepen tot darter van het jaar 2018. Hij werd ook verkozen tot ProTour Player van het jaar.

In Londen werd het jaarlijkse PDC Awards Dinner gehouden. Bij dit gala worden verschillende prijzen aan genomineerde spelers uitgereikt op basis van hun prestaties in het voorgaande jaar. De ProTour-prijs is gebaseerd op prestaties buiten de majors.

Geweldig sportjaar
De 29-jarige darter die op nieuwjaarsdag wereldkampioen werd, heeft een geweldig sportjaar achter de rug. Hij won 19 prijzen waaronder bijvoorbeeld de Premier League, de Masters, de World Grand Prix en het European Tour-toernooi in Hamburg.

Van Gerwen kreeg de prijs voor beste PDC-speler voor de vierde keer op rij en won die ook al in 2013. "Deze twee prijzen winnen is een geweldige prestatie, samen met het winnen van mijn derde wereldtitel enkele weken geleden", aldus de inwoner van Vlijmen, die liet weten dat de honger naar prijzen nog niet gestild is. "Andere spelers worden elke week beter en beter, dus ik moet elke moment op mijn best zijn. "

 

 

Meer over dit onderwerp:
DARTS MICHAEL VAN GERWEN PDC AWARDS
Deel dit artikel: