Politie en 60 veteranen zoeken naar vermiste Bart van Betuw in Berlicum

22 januari 2019 om 10:06
Omroep Brabant
Het Veteranen Search Team zoekt mee. (Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media)
Omroep Brabant
Bart van Betuw uit Den Bosch wordt al sinds 2 januari vermist (foto: politie).
1/2 Het Veteranen Search Team zoekt mee. (Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media)
De politie is dinsdag op landgoed De Wamberg, tussen Berlicum en Rosmalen, op zoek naar Bart van Betuw. De 53-jarige inwoner van Den Bosch wordt sinds 2 januari vermist. De politie krijgt bij haar zoekactie, die om halftien begon, hulp van zestig vrijwilligers van het zogeheten Veteranen Search Team.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Van Betuw is voor het laatst gezien toen hij het appartementencomplex waar hij woont verliet. De politie vermoedt dat hij daarna nog op station Den Bosch Oost is geweest. Van Betuw droeg op de dag dat hij voor het laatst werd gezien een halflange blauwe gewatteerde jas en een zwarte broek, donkere schoenen en een donkerkleurige trui. Hij is 1,73 meter lang en heeft donkerblond haar en blauwe ogen.

Onderzoek in volle gang
Er is volgens de politie nog veel onduidelijk en alle opties worden nog open gehouden. Het onderzoek tot nu toe heeft haar aanwijzingen gegeven dat het zinvol is om zich op het bewuste buitengebied bij Berlicum te richten. Veel meer wil een woordvoerder van de politie er 'vanwege onderzoeksbelang' niet aan toevoegen. Wel meldt hij nog dat de politie graag gebruik maakt van de Stichting Veteranen Search Team.

Dit bestaat uit getrainde en gedisciplineerde ex-militairen, die gediend hebben in diverse crisisgebieden in de wereld. Ook voormalige politiemedewerkers maken hiervan deel uit. Ze kunnen binnen twee uur met dertig man paraat staan, zo liet een van hen desgevraagd weten.

Wachten op privacy instellingen...


'Goede ervaringen'

Op de vraag waarom de politie juist bij deze zoekactie een beroep doet op hen, laat de zegsman weten dat deze veteranen dit vaker gedaan hebben en dat de politie er goede ervaringen mee heeft. "Het is prettig om met hen samen te werken, omdat ze discipline hebben en weten waar ze op moeten letten. We kennen dit team dus en hebben er goede ervaringen mee. Daarom hebben we ze benaderd", aldus de woordvoerder.

Op de vraag of Van Betuw ook een ex-veteraan of oud-politieman is, antwoordde hij dat dat er niets mee te maken heeft.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...