Video

'Het viel zwaar tegen': automobilisten vertellen over de zwaarste avondspits ooit

22 januari 2019 om 17:35
nl
Door de sneeuwval van dinsdagmiddag stonden een heleboel mensen in de file. Door de drukste avondspits ooit deden automobilisten veel langer over de reis dan ze normaal doen. Met alle gevolgen van dien: "Ik zou mijn boek promoten in Groningen, maar ik ben maar omgedraaid", zegt dartskenner Arjan van der Giessen.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

De dartskenner kwam uit Empel en was onderweg naar het noorden van het land. "Ik zou vanavond aanwezig zijn bij de Kings of Darts. Ik had wat vertraging ingebouwd, maar dit was wel een behoorlijke klap. Ik had in een uur maar negentien kilometer afgelegd, dus als ik op deze manier door moest, kwam ik aan als het evenement was afgelopen", vertelt Van der Giessen. "Toen ben ik maar omgedraaid, maar de terugreis was ook een drama. Het viel zwaar tegen."

Alles vast rondom Eindhoven
Vooral in en rondom Eindhoven was het een drama. 

De tekst gaat verder onder de Tweets.

Wachten op privacy instellingen...

Ook Jeroen uit Nuenen stond vast in Eindhoven: "Na dik anderhalf uur ben ik thuis. Normaal doe ik twintig minuutjes over de reis", zegt hij. "Ik ben binnendoor gereden, maar het rijdt nergens door. Ik heb zelfs de sluiproute van de sluiproute genomen, maar er stond steeds meer vast. Gelukkig heb ik daar nog wel ongeveer een half uur mee kunnen winnen, anders stond ik net als mijn buurman dik twee uur vast."

Volgens Jeroen ontstond de lange file ook omdat mensen steeds banger worden om te rijden met dit weer: "We durven geen gas meer te geven. We worden ook bang gemaakt door alle waarschuwingen van bijvoorbeeld de NS." Jeroen is verbaasd dat het nu al zo vast staat na een beetje sneeuwval. "Ik ben niet bang, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders. Het goede nieuws is in ieder geval dat er weinig is gebeurd."

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Toch positief
Vooral in het oosten van de provincie was  het erg druk. Marijke was via de N2 onderweg naar Waalre. Om tien over drie zat ze in de auto, en ruim anderhalf uur later belde ze naar Omroep Brabant. 

"Het is jammer dat ik in de file sta, maar je kunt er niks aan doen. Ik kan stapvoets rijden met jullie muziek op de achtergrond, heerlijk!”, zegt ze. Gelukkig heeft ze vanavond geen plannen, dus kan ze rustig aan doen.

Marco was al helemaal het haasje. Hij reed eind van de middag in de buurt van Eindhoven Airport en moest helemaal naar het westen van het land, naar Fijnaart. Een kleine honderd kilometer. "Gelukkig rijd ik wel de goede kant op, want ik ga de droogte tegemoet. Ik ben wat stukjes binnendoor gereden, want het was niet te doen om de snelweg op te rijden", zegt hij. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.