RKC haalt in één klap jaarbegroting binnen door miljoenentransfer Frenkie de Jong naar Barcelona

TILBURG/WAALWIJK - RKC Waalwijk en Willem II kunnen rekenen op vele miljoenen door de transfer die Frenkie de Jong naar Barcelona maakt. Voor de Waalwijkers zou dit betekenen dat de club in één klap een bedrag kan bijschrijven dat groter is dan de jaarbegroting.

De Jong, die nu nog voor Ajax speelt, begon zijn professionele loopbaan in 2005 bij de jeugdopleiding van Willem II. Deze jeugdopleiding ging later samen met die van RKC. De clubs spraken bij de verkoop van De Jong een doorverkooppercentage af van 10 procent. Zestig procent hiervan gaat naar Willem II, 40 procent naar RKC. Daar komt nog een solidariteitsvergoeding bij. 

De Jong vertrekt voor 75 miljoen euro. Inclusief bonussen kan het bedrag tot 86 miljoen euro oplopen. Willem II zou ongeveer 8,6 miljoen euro tegemoet kunnen zien, RKC 5,2 miljoen euro.

Lees verder onder de tweet.


Niet de duurste voetballer
Met de transfer troeft De Jong Virgil van Dijk vooralsnog net niet af als duurste Nederlandse voetballer aller tijden. Van Dijk ging in 2017 voor 84 miljoen euro van Southampton naar Liverpool. Ook Van Dijk komt uit de jeugdopleiding van Willem II.  Maar met bonussen wordt De Jong dus wel de duurste.