Dit is waarom jij je autoruiten vanmorgen niet hoefde te krabben

EINDHOVEN - Misschien was jij vanmorgen wel extra vroeg opgestaan om je autoruiten te krabben. Dan kwam je bedrogen uit. Je kon de ijskrabber namelijk gewoon laten liggen. Hoe kan dat?

Het zou ijskoud worden woensdagnacht, met temperaturen tot wel -12 graden. Maar zo koud werd het niet. Er was een heldere nacht voorspeld, maar bewolking gooide roet in het eten.

Auto's
Auto's koelen sneller af en dan kunnen de ruiten bevriezen als het heel koud is. Dat was woensdagnacht niet het geval omdat het bewolkt was. “En dan koelen de auto's ook minder af. Zo kunnen de ruiten niet bevriezen”, legt Reinout van den Born van MeteoGroup uit.

Volkel en Woensdrecht
In Brabant was het in Volkel met -3,5 de koudste plek. Woensdrecht was de warmste plek met -1,7 graden. Alleen in Drenthe werd de -10 gehaald. 

De komende nacht is het weer de vraag of de -10 gehaald wordt. “Voor de komende nacht zitten we met hetzelfde dilemma. We verwachten een heldere nacht en dan kan het zo -10 worden. Blijft de bewolking weer hangen, dan wordt het niet zo koud.”

Meer over dit onderwerp:
WINTER VRIEZEN AUTO'S KRABBEN
Deel dit artikel: