Provocerende Russische punkrockband Pussy Riot vrijdag in Effenaar - Omroep Brabant

Provocerende Russische punkrockband Pussy Riot vrijdag in Effenaar

24 januari 2019 om 13:48
Leden van Pussy Riot met hun kenmerkende bivakmutsen
Leden van Pussy Riot met hun kenmerkende bivakmutsen
De feministische politieke punkrockband Pussy Riot uit Rusland treedt vrijdag op in de Effenaar in Eindhoven. De band, met felgekleurde bivakmutsen, komt met het muziektheaterproject Riot Days naar Eindhoven.
Profielfoto van Elise van den Elsen
Geschreven door
Elise van den Elsen

Het optreden is gebaseerd op het gelijknamige boek waarin oprichter Maria Alyokhina het verhaal vertelt  over het protest van Pussy Riot in een kerk in Moskou, een gebeurtenis waarvoor ze bijna twee jaar heeft vastgezeten.

Het was 2012 toen leden van de provocerende band een spontaan optreden gaven in de grootste kathedraal van Moskou. Ze sprongen het altaar op en protesteerden al zingend tegen president Poetin. Binnen enkele minuten werden ze uit de kerk gehaald en twee jaar in een strafkamp gezet. 

Publiek  
Maatschappelijke provocerende thema's zijn de specialiteit van Pussy Riot. Feminisme, LHBT-rechten en de Russische politiek zijn bekende onderwerpen. Ook is er veel protest tegen de Russische president Vladimir Poetin, die in de ogen van Pussy Riot een dictator is. 

Het publiek dat komende vrijdag bij het optreden zal zijn, hecht volgens een woordvoerder van de Effenaar waarde aan de boodschap van Pussy Riot. ''Er zullen geen sensatiezoekers op af komen, maar vooral maatschappijkritische mensen die de boodschap van het optreden aanhangen."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...