Inbrekers roven voetbalkledingwinkel leeg in Breda: 'Mensen kwamen de pakken zelfs terugbrengen'

25 januari 2019 om 09:16
nl
De politie heeft vrijdagochtend rond kwart over acht drie inbrekers opgepakt in Breda. Ze waren op de fiets gevlucht met een grote lading voetbalkleding die ze in een winkel aan de Haagdijk hadden gestolen. Ze werden opgepakt in de wijk Tuinzigt.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Het drietal vernielde de glazen pui van het winkelpand. Daarna roofden ze de winkel leeg. Met de kleding over hun fietsstuur gehangen gingen ze op de vlucht. Er werd een Burgernet bericht verspreid. Een klein half uur later meldde de politie dat de daders gepakt waren.

Heler gepakt
Het gaat om twee bekende veelplegers laat de politie weten. Ze zijn 48 en 57 jaar oud. De derde verdachte werd aangehouden voor heling, het is een 34-jarige Bredanaar.

Eigenaresse Jaantje Nagtzaam vertelt dat de dieven de deur hebben ingegooid met stenen. "Rond half acht kregen we een inbraakmelding van de alarmcentrale."

Kleding verloren op straat
Ze weet nog niet precies hoeveel de daders hebben meegenomen. "Een groot deel van de kleding ligt op het politiebureau, we zijn nu een lijstje aan het maken met wat we allemaal missen."

Opvallend is dat de dieven tijdens hun vlucht een deel van de buit verloren lijken te zijn. "Er kwamen zelfs mensen trainingspakken terugbrengen die op straat hadden gevonden."

'We hebben al een nieuwe deur'
Jaantje laat zich niet zomaar uit het veld slaan. De winkel is vrijdag daarom ook gewoon open gegaan. "Er zit ook alweer een nieuwe ruit in de deur."

Ze is erg blij met het Burgernetbericht dat werd verstuurd. "Daardoor zijn ze ook gepakt", weet Jaantje. De politie bevestigt dat. In de wijk Tuinzigt zag iemand de daders fietsen en waarschuwde de politie.

Politie hoorde gestommel in huis
Tijdens het buurtonderzoek stuitte de politie op de gestolen kleding. De voetbalkleren lagen in een huis waarvan de politie weet dat er vaak veelplegers komen. Ze belden aan en hoorden gestommel in het huis en de tuin van het pand. Daar troffen ze de twee dieven en de 34-jarige man. Ook de kleding lag in het huis.

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.