Video

'Sorry Frenkie', Jurgen Streppel biedt excuses aan voor het amper opstellen van De Jong

25 januari 2019 om 15:34
nl
“Sorry Frenkie dat ik je niet elke minuut heb laten spelen.” Met deze woorden biedt Jurgen Streppel, trainer van Frenkie de Jong bij Willem II, de voetballer vrijdag in Bureau Sport zijn excuses aan. Streppel stelde De Jong toen hij voor de Tilburgers speelde namelijk amper op. Daarover werd hij vrijdag in het sportprogramma op NPO Radio 1 aan de tand gevoeld.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Nu maakt De Jong immers voor 75 miljoen euro, een bedrag dat nog kan oplopen tot 86 miljoen, de overstap van Ajax naar Barcelona.  

De excuses van Streppel komen schoorvoetend. In de rubriek ‘In de verhoorwagen’ geeft hij in eerste instantie aan dat hij De Jong graag vaker had gebracht ‘als de tijd daar rijp voor was geweest’. “Maar je moet keuzes maken”, stelt de trainer die momenteel in Cyprus werkzaam is.

 

 

Robert Braber kreeg voorkeur
Streppel gaf toen De Jong onder contract stond in Tilburg vrijwel altijd de voorkeur aan Robert Braber. “Maar die is dan ook in onderhandeling met Real Madrid. Voor 120 miljoen euro…!”,  vertelt de trainer met een vette knipoog.

Of Streppel nog meer ‘Frenkiaanse spelers’ op de bank laat verpieteren, bevestigt hij desgevraagd. “Ja, ja, alle spelers die een beetje naar de goede kleur kunnen spelen, zet ik op de bank.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.