Taakstraf voor vegan streaker uit Vught voor insluiping in konijnenfokkerij

25 januari 2019 om 16:17
nl
De politierechter in Breda heeft dierenrechtenactivist Peter Janssen, ook wel bekend als de vegan streaker, veroordeeld tot onder meer een taakstraf van veertig uur wegens insluiping bij een konijnenfokkerij in Haarsteeg. Als hij zoiets binnen twee jaar weer doet, moet hij ook nog eens een week de cel in. De dierenvriend moet de fokker verder 350 euro smartengeld betalen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De actievoerder drong binnen bij de fokkerij en filmde daar onder meer dode konijnen. Die beelden bracht hij naar buiten. De konijnenfokker pikte dat niet en deed aangifte

Dierenleed
LTO, de belangenorganisatie van agrarische ondernemers, is blij met het oordeel van de rechter. Daarmee wordt volgens de club benadrukt dat ook strijders tegen dierenleed het recht niet in eigen hand mogen nemen. "En het heeft dus zin om aangifte te doen", aldus een woordvoerster. 

Volgens de LTO-zegsvrouw tastte de nu veroordeelde dierenvriend de privacy van de boer in kwestie langdurig aan door onder meer het maken van filmpjes. Ook zou hij een moederkonijn met tien kleintjes hebben meegenomen. 

Janssen deelde het filmpje van zijn actie op Facebook: 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.